Marc Sleen – De Interviews

REDACTIE – Bijna 5 jaar na het overlijden van stripauteur Marc Sleen verschijnt er een biografie over zijn leven en werk: “Marc Sleen – De Interviews”.
Het oeuvre van Sleen zit in ons collectief geheugen gegrift. Nero en Co, Piet Fluwijn en Bolleke zijn figuren waarmee verschillende generaties zijn opgegroeid.
Het is een heus naslagwerk geworden van maar liefst 544 pagina’s, zeer minutieus samengesteld door Wouter Adriaensen, Yves Kerremans en Noël Slangen. De auteurs noemen het eerder een autobiografie, ook al schreef Sleen zelf geen enkele letter. Ze baseerden zich namelijk op de vele pers- en krantenartikels met interviews van Marc Sleen.
Uiteraard staat zijn tekenwerk hier centraal maar er worden nog andere aspecten aangesneden. Zo was hij ook een fervent safarireiziger en was hij erg begaan met het lot van de Afrikaanse olifant. Zijn roemruchte safari-expedities resulteerden steevast in stapels filmbobijnen met kilometerslange pelicule dat destijds door de BRT in documentairevorm “Allemaal Beestjes” werd uitgezonden.
Voor dit boek verzamelde de Stichting Marc Sleen, die de nalatenschap van de tekenaar beheert, al die gesprekken. Het biedt bovendien een directe inkijk in de bovenkamer van een van de meest bevlogen Vlaamse tekenaars, vertellers en humoristen van de twintigste eeuw en er zo een uniek tijdsdocument van maakt.

Meer weten?
Beluister hier het interview van Radio 2 met Noël Slangen (22/05/2021)

Titel: Marc Sleen – De Interviews
Adviesprijs: € 34,99
Eerste druk: 15/05/2021
Boekvorm: Hardcover, 544 pagina’s
EAN productcode: 9789002269318
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Genre: (auto)biografie

Marc Sleen - De Interviews boekcover

Andere boeken over Marc Sleen