Het beest is los van Marc Verhaegen

Interview met Marc Verhaegen over zijn eerste graphic novel ‘Het beest is los’

Op het stripfestival van Geraardsbergen haalden we tekenaar Marc Verhaegen voor de camera die er zijn eerste graphic novel kwam promoten; “Het beest is los“.

De novel is semi-biografisch en gaat over een tekenaar, Flor Goedleven, die met vallen en opstaan zijn professionele carrière ten allen prijzen wil uitbouwen. Ergernissen en frustraties die de auteur Marc Verhaegen al lange tijd met zich meedroeg, heeft hij nu met dit werk van niet minder dan 220 pagina’s eindelijk van zich kunnen afschrijven; of beter gezegd “aftekenen”! We kunnen ons echter niet van de indruk ontdoen dat het merendeel van de medepersonages, regelrechte antagonisten zijn, gebaseerd op bekende personen uit stripmiddens. Uitgevers, animatoren, striptekenaars, scenaristen, inkleursters, recensenten, … noem maar op, ze passeren allemaal de revue en worden belicht vanuit het standpunt van Flor Goedleven.

Nogmaals dit is een gefictionaliseerd verhaal. Elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust op louter toeval. In deze graphic novel wordt die lijn tussen fictie en realiteit wel heel erg dun aangesneden. Voor wie de interne keuken van de Vlaamse stripwereld een beetje kent, zullen de vele knipoogjes, verwijzingen en verhaspelde eigennamen zeker niet onopgemerkt voorbijgaan!

YouTube player

Je kan de graphic novel hier kopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven